Je hebt een bedrijf en je wilt graag je interne logistiek bevorderen. Een heftruck is erg duur, dus je bent opzoek naar alternatieven en komt bij een tweedehands pallettruck uit. Hoewel een pallettruck aanzienlijk goedkoper is, moet je wel op een aantal factoren letten bij de aanschaf hiervan. Bij de aanschaf van een gebruikt model dien je extra goed te controleren of alles in orde is. Hoe je dit doet vertel ik je in dit artikel. Lees nu verder en ontdek!

Waarvoor ga je de pallettruck gebruiken?

Allereerst is het goed om precies vast te stellen waarvoor je de pallettruck in gebruik gaat nemen. Hiermee kijk je naar dingen als de intensiviteit waarmee je de truck gaat gebruiken, welke ruimte je deze in gaat gebruiken, of je deze enkel voor transport op de grond gaat gebruiken of dat je ook de hoogte in wil en het gewicht van de spullen die je wilt verplaatsen. Daarnaast dien je ook goed te kijken naar de afmetingen van de truck en de doorrijhoogtes en gangbreedtes van je magazijn of werkplaats.

Inspecteer de pallettruck

Behandel de pallettruck net zoals je dit doet wanneer je een auto gaat kopen. Maak een proefritje met de pompwagen en kijk met kritisch oog naar de werking van het apparaat. Loopt de motor bijvoorbeeld goed? Kijk ook goed of de vork geen scheuren bevat en of de remmen goed functioneren. In het geval van een elektrische palletwagen is het verstandig om te kijken of de garantie op de accu nog geldig is.

Kijk naar de onderhoudshistorie

Ondanks dat de pompwagen er in eerste instantie zeer goed uit kan zien, kan er van alles aan de hand zijn met de truck. Om zeker te weten dat de tweedehands pallettruck goed is onderhouden raadpleeg je de onderhoudshistorie. Hier kun je precies zien hoe de pallettruck is onderhouden en wat de huidige staat is van de truck.