Een harmonieus en stijlvol interieur en exterieur creëren is een kunst op zich. De meubels die je gebruikt om vorm te geven aan je huis en tuin, spelen een grote rol in het sfeergevoel dat je wil opwekken. Hier lees je enkele tips om je huis en tuin in te richten met elegante en duurzame meubelstukken. 

Design fauteuils en stoelen 

Je wil natuurlijk dat je meubels meer dan alleen comfortabel zijn; het oog wil ook wat. Door te kiezen voor design fauteuils, stoelen en relaxen maak je ook een esthetisch aantrekkelijke keuze. Wanneer je meubels gaat kiezen, is het belangrijk om te letten op de materialen en de afwerking. Als je graag een vleugje luxe en comfort toevoegt aan je interieur, kies je best voor materialen zoals leer of hout. Let er ook zeker op dat de stijl en de kleuren van je bank en relax harmonieus samengaan met de rest van je interieur. Kiezen voor minimalistische, moderne ontwerpen, zoals die van Norr11, is kiezen voor meubelstukken die prachtig samengaan met je strakke, eigentijdse interieur. 

Ruimte en doel

Wanneer je investeert in opvallende design meubelstukken, is het belangrijk om ze ook op de juiste plaats in je woning neer te zetten. Het zou jammer zijn als het ontwerp van zo’n prachtige fauteuil van Norr11 verloren gaat in de ruimte. Bekijk dus zeker welk doel je wil geven aan je fauteuil of aan je zetel en in welke ruimte dat doel het meest tot zijn recht komt. Je fauteuils en zetels kun je bijvoorbeeld rond een centrale focus in je woonkamer plaatsen, zoals rond een open haard. Op die manier creëer je een uitnodigende zithoek. Stijlvolle stoelen rond een eettafel garanderen dan weer een elegante eetervaring. 

Duurzaam en weerbestendig

Aangezien je buitenmeubels bestand moeten zijn tegen weer en wind, kies je best voor tafels en stoelen die vervaardigd zijn uit teakhout. Dit materiaal staat bekend om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Dat komt omdat het natuurlijke oliegehalte van teak het hout tegen vocht en insecten beschermt. Bovendien zijn teakhouten buitenmeubels niet alleen functioneel, maar ook een streling voor het oog. Dat hebben ook de designers van Gloster goed begrepen. Zij ontwerpen stijlvolle, tijdloze en unieke tuinmeubelen die een gevoel van rust en verfijning toevoegen aan je tuin. Deze meubels zijn zo kwalitatief dat je er jarenlang plezier van zult hebben. Of het nu om teakhouten tafels, stoelen, banken, ligstoelen, of loungesets gaat, de collectie van Gloster heeft een tijdloze uitstraling die jouw terras en tuin nog meer tot hun recht laat komen.

4 kernwoorden voor een stijlvol interieur en exterieur

Wanneer je je huis en tuin gaat inrichten, zijn er 4 kernwoorden die je in het achterhoofd moet houden wanneer je meubels gaat kiezen. Dat zijn ‘kwaliteit’, ‘stijl’, ‘comfort’ en ‘duurzaamheid’. De ontwerpers van zowel Norr11 als Gloster hebben met deze 4 kernwoorden rekening gehouden om hun meubels vorm te geven. Het resultaat zijn verfijnde en tijdloze meubels voor binnen en buiten waar je jarenlang van kunt genieten.