Het is misschien niet de vraag die je jezelf dagelijks stelt, maar dat je hem jezelf een keer stelt is niet verkeerd: wat is een goede woonverzekering voor jouw situatie? Als je nog helemaal geen woonverzekering hebt, is het belangrijk om hier toch een keer naar te kijken. Meer nog dan andere verzekeringen, kan een goede woonverzekering je heel veel problemen besparen. Wij laten je daarom graag zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je vandaag nog een polis kunt afsluiten waar jij echt de vruchten van plukt. Je zult zien dat het niet moeilijk is om een goed pakket woonverzekeringen samen te stellen en dat je soms ook maar heel weinig nodig hebt om geen onnodige risico’s te lopen.

Wat kun je met een woonverzekering?

Een verzekering is bedoeld om jou grote risico’s te besparen. Gaat het over je woonsituatie dan loop je altijd het risico dat er door een ongeluk schade ontstaat. Soms valt deze schade heel erg mee en kun je deze eenvoudig zelf herstellen. Gebeuren er echter grotere ongelukken, denk bijvoorbeeld aan brand, dan loopt de schade heel snel op en dan kun je het waarschijnlijk zelf niet meer bolwerken om alle schade te herstellen. Een woonverzekering biedt in zo’n geval uitkomst. Je kunt je verzekeraar contacteren om met hen je schadekosten te bespreken. Soms zullen zij een expert sturen om de situatie op dat moment te inventariseren, het kan ook zijn dat je de schade mag laten repareren en de factuur door mag sturen. Een woonverzekering Univé voorkomt daarmee niet dat er ongelukken gebeuren, maar zorgt er wel voor dat je problemen veel sneller worden opgelost zonder dat jij in de buidel hoeft te tasten. Er zijn twee verzekeringen die kunt afsluiten om het perfecte vangnet samen te stellen.

De inboedelverzekering

De eerste woonverzekering is de inboedelverzekering. Met deze polis verzeker je alle spullen die in je huis staan. Ook je tuinspullen en alle overige dingen in je tuin, kunnen onder je polis vallen. Gebeurt er een keer iets waardoor je schade oploopt aan je inboedel, dan kun je deze kosten uit je verzekering halen. Wat veel mensen niet weten, is dat ook schadeposten die ontstaan zijn als gevolg van cybercrime, door deze polis gedekt worden. Deze vorm van criminaliteit eist steeds meer slachtoffers en het is daarom goed om je tegen dergelijke risico’s te dekken. Lees ook vooral de voorwaarden van je polis even goed door om te zien wat deze verzekering nog meer aan risico’s kan voorkomen.

De opstalverzekering

Wanneer je een huis gekocht hebt, is het belangrijk om ook een opstalverzekering Univé toe te voegen. Met deze verzekering is je woning zelf namelijk gedekt tegen schade. Schade beperkt zich namelijk zelden tot alleen je inboedel als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. Met een goede combi van inboedel- en opstalverzekering kun je de rommel opruimen, schoonmaken en je woning laten repareren. Kijk even op de site van jouw verzekeraar om jouw woonverzekering vandaag nog af te sluiten.