Kijk naar alles wat je huis inricht. Hou je van je collectie of wens je dat je veel kunt veranderen? Als het tijd is om nieuwe meubels te kopen, ook al is het maar één stuk, dan moet je het op de juiste manier doen. De tips in dit artikel helpen je om meer te weten te komen over het kopen van meubels op de juiste manier.

 

Als je je meubels schikt, zorg er dan voor dat je ze niet te dicht bij warmtebronnen plaatst. Dit kan het materiaal beschadigen en de levensduur van deze artikelen verkorten. Vermijd ook het plaatsen van meubels in de buurt van airco’s, want de extreme kou kan een schadelijk effect hebben op het materiaal.

 

Als je nieuwe of gebruikte meubels koopt, zorg er dan voor dat alle lades en kastdeurtjes goed werken voordat je ze koopt. Zorg ervoor dat de kastdeurtjes goed sluiten en gemakkelijk te openen zijn. Test alle lades om er zeker van te zijn dat ze er goed uitkomen en goed sluiten. Als er iets niet werkt, laat het dan eerst repareren voordat je het koopt.

 

Als je overweegt om een enkel meubelstuk te kopen, bedenk dan hoe het in de rest van je interieur past. Het is één ding om een flamingo-tafel te zien staan terwijl je boodschappen doet, maar het is een ander ding om het mee naar huis te nemen en te proberen het te laten werken met alles wat je nog hebt. Denk goed na voordat je koopt.

 

Als je een echt milieuverklaring wilt maken, koop dan meubels die gemaakt zijn van gerecycled hout. Dit bespaart niet alleen bomen, maar vaak zijn de stukken hout ook verkrijgbaar in maten en breedtes die niet mogelijk zijn uit beheerde of jonge bossen. Dit betekent dat je unieke meubels krijgt die net zo goed voor jouw stijl zijn als voor de aarde. Hout wordt vaak gerecycled van oude gebouwen en structuren, restanten van historische houtkapperiodes, afval van stortplaatsen en zelfs gepensioneerde bomen uit de boomgaard.

 

Neem een draai aan die relax fauteuil voordat je het koopt en breng het mee naar huis. Als je dit niet doet, kan het gebeuren dat het niet werkt. Het kan zijn dat je dit meubilair niet kunt laten vervangen.

 

Tenzij je gaat voor een eclectische look, stijl je meubels dan hetzelfde. Het kan zijn dat je niet al je huiskamermeubels tegelijk koopt, of dat je een meubelstuk moet vervangen. Als je dat wel doet, zorg er dan voor dat je een nieuw meubelstuk kiest dat niet alleen de andere meubels accentueert, maar ook complimenteert.

 

Als je meubels nodig hebt en geld wilt besparen, overweeg dan om te gaan winkelen in magazijnwinkels. De meeste van deze winkels vragen wel lidmaatschapsgeld, maar het geld dat je bespaart, betaalt steeds weer opnieuw. Deze winkels hebben kwaliteitsmeubilair voor een fractie van de prijs van een meubelzaak.

 

Vraag rond om een meubelmagazijn te lokaliseren, waar het personeel een commissie krijgt op basis van wat ze verkopen. Vaak hebben deze mensen de mogelijkheid om je betere deals te geven om je aan te moedigen een verkoop af te ronden. Ze kunnen bijvoorbeeld twee stukken aan elkaar koppelen en je een bepaald percentage korting geven als je ze allebei krijgt.

 

Kies de juiste stof voor de locatie en het gebruik van je meubels. Als een meubelstuk veel gebruik en verkeer gaat maken, koop dan geen dure of delicate stof, want dan vervang je het eerder dan je wilt. Bewaar deze stukken voor minder gebruikte kamers die voor gasten of voorstellingen zijn.

 

Nu je weet wat je doet, is het tijd om er op uit te gaan en het te doen. Zoek uit welke prijs je wilt uitgeven, welk ontwerp je wilt en wat voor kwaliteit je wilt. Zet alle bovenstaande adviezen bij elkaar en verjong de inrichting van je huis vandaag nog! Voor interieuradvies kan je altijd terecht bij marcottestyle.