Het gebruik maken van LED terreinverlichting zorgt voor een mooie en gelijkmatiger verlichting op je terrein. Het verbeter naast de zichtbaarheid ook de veiligheid en productiviteit van het terrein. Ook kan duurzame LED verlichting zorgen voor besparingen in de energie en onderhoudskosten.

Schaduwwerking is het geheel of gedeeltelijk onderbreken van de zon of kunstlicht door een object. Bij schaduwwerking wordt het licht tijdelijk onderbroken en hierdoor is het zichtveld minimaal. Hierdoor schuilt het gevaar doordat er tijdelijk niet voldoende licht kan worden waargenomen. Dit kan gevaarlijk zijn, omdat de ogen van een mensen altijd enkele seconden moeten wennen aan lichtverschil.

Wanneer er een vrachtwagen op het terrein rijdt is het belangrijk dat niet alleen het terrein goed verlicht is, maar ook dat er min mogelijk schaduwwerking plaatst vind. Hierdoor ziet de chauffeur zo veel mogelijk en zullen er minder schades ontstaan.

Advies op maat

Ieder bedrijf heeft een ander terrein waardoor er andere wensen en behoeften ontstaan voor de terrein verlichting. Belangrijk hierbij is om een gepersonaliseerd plan op te stellen zodat er op de juiste plekken verlichting hangt zodat je ook geen schaduwwerking krijgt. Hiervoor is het handig om een lichtplan op maat samen te laten stellen. Belangrijk is het om te weten bij het maken van een lichtplan is wat voor activiteiten er op het terrein worden uitgevoerd. Daarnaast is het ook goed om te kijken wat de Europese Norm stelt voor het gemiddelde luxniveau, gelijkmatigheid en kleurweergave. Deze norm is vaak algemeen geformuleerd er zijn terreinen die vanwege de veiligheid beter verlicht moeten worden terwijl er op andere terreinen bescheiden verlichting voldoende is. Hiervoor is het belangrijk om een lichtplan op te stellen.

Vergeet je op jouw terrein ook wel eens de sleutel? Bel dan nu Slotenmaker Utrecht om je te helpen!