Interieurontwerp kent vele verschillende trends en hypes. Of het nu om kleur, materiaal of vormen gaat. Er zijn talloze mogelijkheden en combinaties. Sommige trends komen en gaan maar er zijn ook trends die tijdloos zijn. We lichten er een voor je uit.  

 

Beton ciré

Een begrip in interieurwereld is beton ciré, ook wel ‘het gepoetste beton’. Dit begrip vindt zijn oorsprong in Frankrijk. Het is een manier voor het afwerken van parket vloeren, meubels, ruimtes en werkbladen, kan op elk materiaal of oppervlak toegepast worden en wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de trap, de badkamer of de keuken. Maar ook kan deze betonlook een verrassend modern en eigentijds effect geven op als renovatie een oude woning. 

 

Deze betonlook geeft een robuust, sfeervol en puur effect. In een ruimte wordt rust gecreëerd. Een goede basis voor het verder invullen van de stijl in huis of kantoor. Het voordeel van deze trend is dat je flexibel blijft in het aanpassen van je stijl in huis, je zit niet vast aan je gekozen interieurstijl. En mocht je je nieuwe interieur na een jaar helemaal zat zijn, is deze betonlook een basis voor weer een compleet andere sfeer. De mogelijkheden zijn eindeloos.  

 

Deze trend kan zowel klein- als grootschalig toegepast worden. Van hele ruimtes, zoals de badkamer tot kleinere elementen als alleen de badkuip. 

 

Naast dat beton ciré er goed uitziet, is dit materiaal zeer sterk en goed te onderhouden. Er zijn bijvoorbeeld geen naden, groeven en verbindingen aanwezig waar vuil of schimmel in kan ontstaan en is dus goed schoon te maken. Het biedt weerstand tegen slijtage. Topkwaliteit dus. Of zoals ze op z’n Frans zouden zeggen: béton ciré qualité exceptionnelles!