De badkamer is een belangrijke ruimte in huis waar we dagelijks gebruik van maken. Het is dan ook belangrijk dat deze ruimte zowel functioneel als sfeervol is ingericht. Een van de belangrijkste elementen in de badkamer is de verlichting. In deze blog gaan we dieper in op hoe je badkamerverlichting kunt combineren met sfeer en functionaliteit.

De juiste verlichting voor de juiste sfeer

Verlichting speelt een grote rol in het creëren van de gewenste sfeer in de badkamer. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor warme verlichting, zoals LED-lampen, om een ontspannen en gezellige sfeer te creëren. Deze verlichting is ook ideaal voor tijdens het douchen, omdat het niet te fel is voor de ogen. Daarnaast kun je ook kiezen voor dimbare verlichting, zodat je de intensiteit kunt aanpassen aan je stemming en activiteit in de badkamer.

Functionele verlichting voor de douche en wastafelmeubel

Naast sfeerverlichting is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende functionele verlichting in de badkamer. Zo is het bijvoorbeeld handig om verlichting te plaatsen boven de douche en het wastafelmeubel. Dit zorgt voor voldoende licht tijdens het douchen en bij het aanbrengen van make-up of scheren bij de wastafel. Kies hierbij voor heldere en felle verlichting, zoals halogeenlampen, zodat je goed kunt zien wat je doet.

Verlichting als eyecatcher

Tot slot kun je verlichting ook gebruiken als eyecatcher in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan een mooie hanglamp boven het wastafelmeubel of een LED-strip langs de rand van de douche. Dit geeft niet alleen een speels effect, maar zorgt ook voor extra sfeer in de badkamer. Let er wel op dat deze verlichting niet te fel is, zodat het niet storend is tijdens het gebruik van de badkamer.

Al met al is het combineren van sfeer en functionaliteit in de badkamerverlichting een belangrijk aspect bij het inrichten van de badkamer. Door te kiezen voor de juiste soorten verlichting en deze op de juiste plekken te plaatsen, kun je zorgen voor een aangename en praktische badkamer. Vergeet hierbij niet om ook te spelen met verschillende soorten verlichting en deze te gebruiken als eyecatcher in de ruimte.