Er bestaat een mogelijkheid dat er in uw woning, bedrijfskantoor of een andere locatie asbestmateriaal verborgen zit. Wilt u dit materiaal identificeren of wilt u er zeker van zijn dat het daadwerkelijk asbestmateriaal betreft? Met een asbest test kit kunt u het materiaal zeer eenvoudig, snel en betrouwbaar testen op asbestvezels. Zo weet u haast direct of er daadwerkelijk asbest in uw gebouw aanwezig is. Na het gebruik van een test kit kunt u altijd nog een deskundige inschakelen voor verdere analyse. In dit artikel bespreken we de werking en voordelen van een asbest test kit.

Hoe werkt een asbest test kit?

Een asbest test kit of asbest controle pakket is erg makkelijk in gebruik. Voordat u aan de slag gaat is het belangrijk om de situatie in kaart te brengen. Wilt u een ruimte testen die voor 1993 is gebouwd? Dan kan dit zeker asbest bevatten. Plaatsen waar bijvoorbeeld asbest werd verwerkt zijn: een buitendak, binnendak, ventilatiekanalen, schoorsteenmantel, rookgaskanaal, plaat onder Cv-ketel of een dakgoot. Onderstaan een korte uitleg hoe een asbest test kit gebruikt dient te worden:

Stap 1: Bestel de test kit

Na het plaatsen van uw bestelling, ontvangt u een pakket. In de kit zitten alle benodigdheden om de test succesvol uit te voeren.

Stap 2: Staalafname en analyse

In de test kit worden uitgebreide instructies toegevoegd die u helpen bij het afnemen van het materiaal. Op basis van deze instructies kunt u de analyse vervolgens in orde maken. Na de analyse wordt het aangeraden om de test kit op te sturen naar een professioneel asbestanalyse bureau. In het laboratorium wordt de stof vervolgens verder geanalyseerd voor een duidelijk uitsluitsel.

Stap 3: Analyse & Certificaat

Het staal wordt geanalyseerd. U ontvangt binnen 1 werkdag het analysecertificaat.

Test zelf of laat testen

Door gebruik te maken van een asbest test kit wordt het analyseren van materialen op asbestvezels een eenvoudig en snel proces. De duidelijke instructies worden meegeleverd met de kit en zo kunt u direct aan de slag. Bij meerdere mogelijke bronnen kunt u een specialist inschakelen. Deze komt dan direct bij u langs om de test uit te voeren. Het afgenomen materiaal worden dan direct meegenomen. Ook de analyse wordt extern uitgevoerd.

Het adres voor uw test kit

Een asbest test kit bestellen? Dan bent u bij Flamantanalyse.be aan het juiste adres. Zij hebben een supersnelle afhandeling en de professionele service van een geaccrediteerd laboratorium. Bestel je een test kit vandaag? Dan heb je doorgaans binnen enkele dagen al resultaat.