Als je voor een korte tijd, of juist voor een langer termijn, wat minder mobiel bent of niet alles in huis zelf meer kan, is het goed mogelijk om aan de woning aanpassingen te doen die het leven wat makkelijker kunnen maken.

Als lopen een probleem is

Heel veel mensen hebben gedurende hun leven een periode waarin lopen even wat minder makkelijk gaat. De oorzaken hiervan kunnen divers zijn. Een breuk aan het been of in de heup bijvoorbeeld, kunnen ervoor zorgen dat je een langere periode minder mobiel bent. Pas dan merk je vaak hoe onhandig dit kan zijn in je huis. Dit is tenslotte ingericht op mensen die goed ter been zijn, en blijkt opeens een hele hoop hindernissen te herbergen.

Woon je gelijkvloers, dan is de grootste hindernis al weggenomen: de trap. Dit is vaak een bijna onneembare horde als je een been tijdelijk niet kunt gebruiken. Indien mogelijk, en als het ernaar uitziet dat de situatie wat langer gaat duren dan een paar weken, is de installatie van een traplift een optie. Is dit niet nodig, of niet mogelijk, dan kun je in je huis slimme aanpassingen doen die ervoor zorgen dat je in ieder geval zo min mogelijk de trap op en weer af moet.

Is dit tijdelijk echt onmogelijk, dan is het een idee om een bed in de woonkamer te plaatsen. Helaas is in de meeste huizen de badkamer ook boven, en zit er in dit geval niks anders op dan je tijdelijk bij de wasbak beneden te wassen. Zorg er ook voor dat je spullen die je dagelijks gebruikt beneden liggen, zoals kleding en toiletspulletjes. Het is even behelpen, maar voor een korte periode en met wat hulp valt dit gelukkig te overzien.

Kun je moeilijk staan of opstaan?

Als opstaan en/of staan in het algemeen een probleem is, dan is het goed om wederom te bekijken of dit van tijdelijke of blijvende aard is. Is het tijdelijk, dan kun je vaak met wat hulp van familie al een heel eind komen. Het is voor hen echter zwaar om je steeds weer opnieuw te helpen op te staan, en de kans is groot dat zij dit al snel gaan voelen in hun rug. Lijkt de situatie langer te duren of blijvend te zijn, dan is een tillift voor hen en jou een prettigere optie. Met de hulp van deze lift in combinatie met tilbanden word je steeds overeind geholpen, zonder dat het jou of anderen kracht hoeft te kosten. Een fijne oplossing voor iedereen.

waterbeheersing

Ook interessant: Sealsupply.nl