Klassiek, tijdloos design geniet niet alleen een grote aanhang in het interieur. Zelfs buitenshuis zien klassieke tuinmeubelen er nooit uit, simpelweg omdat ze nooit iets van hun relevantie hebben verloren. Misschien wel de meest klassieke van alle tuinmeubelen is de tuinbank of parkbank. Je kent ze zowel uit de tuinen van statige huizen en paleistuinen als uit landelijke cottage-tuinen. En omdat het weer schreeuwt om meer om te gaan met de buitenruimte van het huis en zelfs een grootstedelijk dakterras een klassieke uitstraling heeft, introduceren we een paar onverwoestbare favoriete meubelstukken voor tuin en co. Die boven elke trend uitkomen.

De tuinbank

De houten tuinbank is het symbool van de romantische tuinidylle. Ze bestaan ​​zoals deze hier of op een vergelijkbare typische manier in Scandinavië, evenals in Groot-Brittannië en Noord-Duitsland. Hij staat vaak voor het huis of onder een licht overwoekerde fruitboom in de tuin. Het Drachmann-model is volledig gemaakt van hout, is robuust en absoluut tijdloos – net zoals wij van klassieke tuinmeubelen houden. Ze zijn verkrijgbaar in onbehandeld teak of wit geverfd. De laatste variant komt vooral veel voor in kustgebieden.

Orny

De tafels en stoelen in de collectie Montmartre zijn veel sierlijker. Gebogen stutten, een gestanst patroon op tafel of zitting en een fijn silhouet kenmerken romantische metalen tuinmeubelen die traditioneel uit Frankrijk komen. Dit tuinmeubilair komt bijzonder charmant over in cottage-tuinen, op gemetselde terrassen en op wilde weilanden. Met andere woorden: alles wat er op de een of andere manier uitziet als een rustieke cottage-tuin.

Swingen

Herinneringen worden gewekt: een Hollywoodschommel behoorde op veel plaatsen tot de standaarduitrusting van het grootoudersterras. Na de lunch deed grootvader hier een dutje en liet de wind hem zachtjes wiegen. De kleinkinderen maken actiever gebruik van de verplaatsbare zitmeubelen en duwen zichzelf door gerichte schommels. Dit klassieke tuinmeubilair in de versie van Alexander Rose is echter bijzonder mooi, stabiel en piept beduidend minder dan de simpele Hollywood-schommels van toen.

Restaurants

De fijnere variant van het terrasmeubilair voor excursierestaurants is de serie Weishäupl Classic. Deze zeer traditionele tuinmeubelen overtreffen elke trend, vooral omdat het materiaal en de afwerking zowel tijd als weer en wind doorstaan. De frames zijn van smeedijzer, gepoedercoat en allesbehalve modern en rechtlijnig. Ze herinneren je een beetje aan vervlogen tijden zonder ouderwetse nostalgie uit te stralen. Nog een voordeel van dergelijke gevestigde tuinstoelen en -sets: ze kunnen jaren later zonder problemen worden gekocht of uitgebreid, omdat ze niet snel vervallen.

Alles in zicht

Het beste tuinmeubilair is er een die eenvoudig en gemakkelijk opgeborgen kan worden. Als er een dreigende stortbui dreigt, wordt hij gewoon opgevouwen en in veiligheid gebracht. Of opgeborgen om ruimte te besparen. Dit alles geldt ook voor de regisseursstoel. Het is een klapstoel waarvan de oorsprong teruggaat tot de oudheid. In tegenstelling tot moderne klapstoelen wordt hij op de zijarmsteunen opgevouwen. Het was niet bedoeld als tuinmeubilair, maar als mobiele stoel voor filmregisseurs op de filmset.