In de bouw en doe-het-zelf sector is het gebruiken van kit erg populair. Beter gezegd, ze zouden niet zonder kunnen. Dit komt doordat een kit gewoon enorm handig is voor diverse situaties. Zonder dat je het misschien doorhebt worden diverse soorten kit gebruikt bij heel veel toepassingen in en rond je huis. In deze teksten bespreken we de zwaluw- en siliconenkit zodat je precies weet voor welke situaties deze het beste zijn. 

 

Wat is kit überhaupt?

Om even bij de basis te beginnen is het handig om te weten wat kit überhaupt is. Kit is een pasta-achtig materiaal dat gebruikt wordt in de bouw en doe-het-zelf sector. Deze heeft als functie om naden en kieren af te dichten. Ook kan het gebruikt worden om diverse materialen met elkaar te verbinden. Zonder dat je wellicht wist wat kit is, wordt deze erg veel gebruikt. Kijk je in je woning bijvoorbeeld is naar de naden van een raam of de naden in een badkamer. Deze zijn in de meeste gevallen afgedicht met klit. De bouwsector zou geen toekomst meer zien zonder kit. Hoewel kit dus vooral wordt gebruikt voor het afdichten of verbinden van materialen, zijn er wel redelijk wat diverse soorten kit die elk weer zijn eigen specialiteit heeft.

 

Zwaluwkit

Een kitsoort dat erg populair is in de bouwsector is de zwaluw kit. Dit is een hoogwaardig kitsoort dat vooral wordt gebruikt voor voegen in de bouw. Deze hybride kit is geproduceerd van polymeren en isocyanaten. Het voordeel van deze kit is dat het een enorm hoge trekkracht heeft en waterdicht is. Deze kit is daarom ideaal voor gebruik in de badkamer en keuken. Ook is deze kit bestendigd tegen Uv-stralingen waardoor je deze kit voor erg veel materialen zoals beton, steen en glas kunt gebruiken.

 

Siliconenkit

Een ander populaire kit is de siliconenkit. De kans dat je deze kitsoort kent of wel is heb gezien is redelijk groot. Hoewel deze ook wordt gebruikt in de bouw, wordt de siliconenkit ook enorm veel gebruikt voor mensen die zelf iets willen afdichten. Siliconenkit is een elastische kit die wordt gemaakt van siliconen en ideaal is voor het afdichten van voegen en naden. Siliconenkit is bestendigd tegen water en hitte waardoor je deze perfect kunt gebruiken voor het afdichten van voegen of naden in de badkamer, keuken of natuurlijk andere omgeving. In tegenstelling tot de zwaluwkit heeft de siliconenkit veel minder trekkracht. Echter is dit niet van belang wanneer je zelf even iets wilt afdichten in bijvoorbeeld de badkamer. Siliconenkit kun je dus perfect gebruiken voor toepassingen binnen je huis. Het is echter niet aan te raden om deze kit te gebruiken voor toepassingen buiten huis zoals bijvoorbeeld beton.