Als je werkzaam bent in de bouw of bijvoorbeeld de landbouw, bestaat je werk voor een groot deel uit het gebruiken van verschillende machines. Deze hoor je regelmatig te laten keuren door middel van een schema. Kom je er tijdens de keuring achter dat er iets mis is waardoor de machine afgekeurd wordt en hij dus gemaakt moet worden? Dan kun je de machine niet meer gebruiken. Hierdoor komt het werk stil te liggen. Je wil achterstand natuurlijk voorkomen. Dat doe je op de volgende manier.

Keur altijd op tijd

Jouw machines zijn als het goed is voorzien van een sticker waarop staat op welke momenten de machine gekeurd moet worden. Het is namelijk verplicht om dit periodiek te laten doen. Zie je dat het volgende keurmoment erg dichtbij begint te komen? Maak dan al zodra je dit ziet, een afspraak om de keuring plaats te laten vinden.

Wat erg handig is, is om meteen een afspraak te plannen voor onderhoud tegelijk met de afspraak voor het keuren. Zo worden de gebreken die ontdekt worden tijdens de keuring, ook zo snel mogelijk gerepareerd. Op die manier overbrug je de tijd tussen het ontdekken van het probleem en het oplossen hiervan erg makkelijk en snel, en komt jouw werk maar voor een korte tijd stil te liggen (of zelfs helemaal niet).

Inspecteer zelf af en toe

Eigenlijk wil je echte problemen natuurlijk ontdekken voordat hij gekeurd en opgeknapt wordt. Zo voorkom je niet alleen hoge kosten, je vindt het probleem sneller wat ervoor zorgt dat het probleem waarschijnlijk kleiner is en dus ook makkelijker te repareren. Je wil natuurlijk niet verplicht een nieuwe graafmachine kopen doordat je zelf te nalatig bent geweest in het controleren van jouw machines. Controleer dus regelmatig zelf jouw machines. Hoor je een vreemd geluid, zie je dingen die niet zo horen of merk je achteruitgang in de prestatie van de machine? Onderneem dan snel de juiste stappen. Het nemen van een lening op bijvoorbeeld een volvo graafmachine is een mogelijke stap.

Ben je jouw machine toch voor een tijdje kwijt en moet je eraan geloven? Als het werk echt dringend is, kun je natuurlijk altijd ervoor kiezen om jouw volvo construction equipment te huren. Het is een voordelige manier om toch snel aan het werk te kunnen en op die manier ontstaan er geen grote achterstanden. In veel gevallen kun je die achterstanden namelijk helemaal niet gebruiken. Het huren van machines is dan altijd een goede optie, en het is dus verstandig hiernaar te kijken.