Polymeer slijtringen zijn ontwikkeld om een ​​alternatief te bieden voor ongelijke metalen slijtringen. Eén van de voordelen van het gebruik van een polymeer materiaal zoals nylon of gevuld Teflon in plaats van een metalen lager is dat het niet gevoelig is voor puntbelasting op de randen van het lager.

Deze eigenschap van polymeerlagers in combinatie met vaste smeermiddelen kan een product opleveren dat veel minder snel bewegende onderdelen beschadigt.

Drukbelasting

Glijlagers in polymeerstijl kunnen binnen zeer nauwe toleranties in de radiale afmeting worden gehouden om ondersteuning te bieden zonder de extrusie (E) opening overmatig te openen met een grote hoeveelheid. Polymeerlagers zoals gevuld Teflon kunnen een drukbelasting tot 1000 PSI ondersteunen. Nylons tot 36.000 PSI en polyestervezel met hars, tot 50.000 PSI.

Hydraulische cilinders die in graafmachines worden aangetroffen, gebruiken vaak materialen met een hogere compressie omdat ze extreme zij- en schokbelastingen ervaren. De meeste toepassingen doen het echter heel goed met gevulde Teflon-materialen. De meest gebruikte afdichtingen bij lagers zijn oliekeerringen.

Solide of gespleten

Lagers zijn solide of gespleten. Als ze goed zijn ontworpen, bieden gesplitste lagers gelijkwaardige ondersteuning, terwijl ze de installatie-opties verbeteren zonder concessies te doen aan de prestaties. Massieve lagers of bussen zijn handig bij installatie aan de buitenzijde van een stanggroef. Gespleten lagers zijn essentieel bij installatie in een zuigergroef die is ontworpen om intern in een systeem te functioneren.

Lagers van nylon of composiet worden doorgaans gesneden om installatie mogelijk te maken vanwege hun stijfheid. Een teflon-bus kan echter tot een ring worden gemaakt of uit een rol gesneden strip worden gesneden.

De enige keer dat een bus uit een ring moet worden gesneden, is als de installatie niet toestaat dat de strip wordt vervormd voor een schone installatie. Stripinstallatie zorgt voor variatie in lengte, lagere productiekosten en het product kan over het algemeen van de plank worden gekocht.

Materialen

Bij het selecteren van materialen moeten we rekening houden met de maximale belasting, de snelheid van het systeem en of er sprake is van smering in het systeem.

De belasting (of druk over het gebied) die het lager zal zien, is de eerste overweging. Dit bepaalt welke materialen het beste passen.

Het is belangrijk om een ​​materiaal te gebruiken met een minimale druksterkte, zodat het niet bezwijkt onder de hoogste belastingscondities. De industriestandaard is om een ​​veiligheidsfactor toe te passen, zodat het lager wordt gespecificeerd om ver buiten de ontwerplimiet te worden gebruikt.

Teflon

Teflon moet jouw eerste overweging zijn vanwege de kosten en het installatiegemak. Nylon of composieten zullen een veel hogere belastbaarheid bieden, maar er moet rekening worden gehouden met de kosten en installatie.

Teflon en composieten bieden service zonder smering en de composieten bieden uitstekende service in waterige oplossingen. Bussen worden meestal gebruikt in middellange tot langzame heen en weer gaande service. Roterend creëert uitdagingen die al dan niet werken, afhankelijk van het ontwerp van de bus.