Houd jij ervan om er even lekker tussenuit te gaan? Alles achter te laten en gewoon lekker genieten op een andere plek? Maar houd je niet van slecht schoongemaakte vakantiewoningen of hotelkamers? Dan is een stacaravan wellicht de oplossing voor jou. Door een stacaravan, chalet of mobilhome te kopen op een recreatiepark, kun je zelfs elk weekend er even lekker tussenuit. Je hoeft hiervoor niet te reserveren of te bedenken waar je heen wilt gaan. Je gaat gewoon naar je eigen plekje op het vakantiepark. Een ander voordeel van van je eigen vakantiewoning, is dat je het zelf kunt onderhouden, schoonmaken en inrichten zoals jij dat wilt. Alhoewel zelf schoonmaken natuurlijk ook een nadeel kan zijn…

De voordelen van je eigen stacaravan

Bijna iedereen houdt van vakantie. Maar lang niet iedereen vindt het een prettige gedachte om te moeten verblijven in een woning of kamer waar anderen ook geslapen hebben. Ook lang niet iedereen vindt het een prettige gedachte om naar een toiletgebouw te moeten lopen, wanneer je moet plassen. In dat geval biedt een eigen stacaravan natuurlijk uitkomst. Met een stacaravan kun je genieten van de luxe en comfort van thuis, maar dan op een vakantiepark. Daarnaast kun je de caravan inrichten naar je eigen smaak, met je eigen servies, bestek en andere spulletjes. Ook slapen is comfortabel. Je kunt er namelijk gewoon een goed matras in leggen, zodat jij heerlijk uitgerust wakker wordt. Het voordeel van een stacaravan ten opzichte van een mobiele caravan, is toch wel dat je over je eigen sanitair bezit en dat je deze op het riool kunt aansluiten. Je hoeft dus niet met het toilet over de camping te lopen.  

De aankoop

Wanneer je een eigen vakantiewoning gaat kopen, dien je natuurlijk met verschillende zaken rekening te houden. Misschien heb je een vakantiepark in gedachten en kun je daar eens rond gaan kijken of er wat te koop staat. Maar het is ook mogelijk een nieuwe stacaravan te kopen en daarna te kijken waar je deze wilt gaan plaatsen. Een tweedehands model, dien je natuurlijk goed te inspecteren. Hoe is de caravan onderhouden en kan deze nog wat jaartjes mee? Het voordeel van een tweedehands model is natuurlijk de prijs. Deze ligt vaak een stuk lager dan een nieuw model. Een nieuwe stacaravan kun je dan wel helemaal inrichten en aankleden zoals jij dat wilt.

Het onderhoud van de stacaravan

Een eigen stacaravan, betekent natuurlijk ook dat je deze zelf dient te onderhouden. Controleer bij aankoop van een tweedehands model wel altijd even de gevelbekleding. De beste keuze voor de bekleding van je stacaravan is kunststof gevelbekleding. Deze panelen rotten niet en hebben vrijwel geen onderhoud nodig. Hout dient geschilderd te worden en net als hout, kan composiet gaan rotten. Ziet de gevelbekleding van je nieuwe aankoop er niet helemaal meer fraai uit? Dan is het opnieuw bekleden van de buitenkant een goede reële optie.