Isolatie in een huis is erg belangrijk, want de warme lucht wil je binnen houden en de koude lucht buiten. Ook voor een garage is isolatie van belang. De temperatuur in de garage moet namelijk stabiel zijn net als de temperatuur in het huis zelf. Daarnaast zijn veel garages aansluitend op het huis en zullen zo veel invloed hebben op de temperatuur in je huis. Het zou zonde zijn wanneer jouw kosten in energie door middel van slechte isolatie verloren gaan. Je kan je garagedeuren zelf isoleren, maar je kan dit ook uit handen geven aan een daarvoor bestemde specialist. Lees hier hoe je zelf je garagedeuren isoleert. 

Isolatie en soort garagedeuren  

Voordat je aan de slag kan met isoleren, is het verstandig om na te gaan welk soort garagedeuren je in bezit hebt. Elk soort heeft een andere manier van isolatie nodig en het zou zonde zijn wanneer je het hierdoor verkeerd doet. Sommige garagedeuren zijn al geïsoleerd en hebben dus geen extra isolatie nodig. Deze zijn daarom ook extra hoger in prijzen. Een kanteldeur heeft vaak isolatie nodig doordat het deurblad moeten blijven bewegen en hierdoor extra ruimte vrijkomt tussen een deurblad en het kozijn. Wel is deze gemakkelijk te isoleren, want je hoeft geen rekening te houden met scharnierende delen die moeten bewegen. Bij andere deuren moet je er wel rekening mee houden dat je het isolatiemateriaal niet overal tussen kan plaatsen. Zo is er bij een elektrische deur elektriciteit waar geen isolatiemateriaal in mag komen. Let erop dat het isolatiemateriaal niet op plekken mag komen die nog moeten bewegen om zo de garagedeuren te openen. 

Zelf een garagedeur isoleren 

Een reden waarom iemand zelf een garagedeur wil isoleren is dat je geen specialist in huis moet halen om dit voor jou te doen. Als je de voorbereiding goed hebt uitgevoerd, hoeft het geen lastig karweitje te zijn. Je onderzoekt het soort garagedeur dat je hebt en het bijpassende isolatiemateriaal. Zorg dat het isolatiemateriaal op maat komt en denk daarbij aan de speciale benodigdheden die de deur met zich meebrengt zoals bepaalde delen waar geen isolatiemateriaal in mag komen. Nadat je het op maat hebt gemaakt kan je het isolatiemateriaal plaatsen met een bijpassende lijm. Wees voorzichtig en precies in het plakken van het isolatiemateriaal, want als het eenmaal erop zit, gaat het er moeilijk af. Het isolatiemateriaal is nu tegen de deurbladen geplaatst en je hebt de deur zogezegd zelf geïsoleerd.